Tisztelt Érdeklődő!

A Magyar Vállalkozói Akadémia további képzéseit átmenetileg felfüggesztjük.

Úgy gondoljuk, hogy bár hiánypótló a kezdeményezésünk, de az ország jelenlegi pénzügyi, gazdasági helyzetét látva, minimális esély van arra, hogy egy kezdő vállalkozó a törvényeket betartva, önerőből az urambátyám viszony mellőzésével sikerre vigye innovációját.

Ezen felismerés arra kényszerít minket, hogy a Vállalkozói Akadémiát határozatlan időre becsukjuk. További jelentkezést nem tudunk elfogadni, eddigi tanítványainknak pedig sok sikert kívánunk álmaik megvalósításához!

Köszönjük megértését!

Gyakran Ismételt Kérdések

A Magyar Vállalkozói Akadémia társalapító ötletgazdája Gattyán György magyar üzletember, aki leginkább a Docler Holding alapítójaként és vezérigazgatójaként ismert. Fiatalon elkezdte vállalkozói útját és 2001-ben alapította meg saját cégét, a Docler Holdingot. Gattyán György sikere kemény munkájának, elszántságának és kockázatvállalási hajlandóságának köszönhető. Annak ellenére, hogy számos kihívással és kudarccal kellett szembenéznie az út során továbbra is a céljaira összpontosított, így képes volt legyőzni az akadályokat, hogy sikeres vállalatot építsen. Története világszerte inspirációként szolgál a feltörekvő vállalkozók számára, akik az ő nyomdokaiba lépve szeretnék elérni a siker saját verzióját.

Gattyán György saját életútjára és tapasztalataira alapozva álmodta meg Teqball alapító társával, Dr. Huszár Viktorral a Magyar Vállalkozói Akadémiát, melynek célja, hogy az oktatók elméleti és tapasztalati tudásának átadásával segítsük a vállalkozó szellemű érdeklődőket saját céljaik elérése érdekében.

A Magyar Vállalkozói Akadémia missziója, hogy mindezt nem a hagyományos oktatási rendszerben elsajátítható gazdaságtudományi tananyagra építve, hanem modern keretek között, a napjainkban már elismert sikereket elért vállalkozók és szakértők valós tapasztalatain keresztül lehet a leghatékonyabban véghez vinni.

Bővebben: https://magyarvallalkozoiakademia.hu/

 • Elméleti ismeretek elsajátítása az üzleti tevékenységről, munkavégzésről.
 • Megismerkedés a marketing, közösségi média elméleti hátterével és gyakorlati elemeivel.
 • A képzést elvégzett résztvevők képesek vállalkozás indítására és működtetésére stratégiai gondolkodásmóddal.
 • A megismert vállalatfejlesztési innovatív módszerek kreatív módon történő alkalmazása, szakmailag megalapozott döntések meghozatala, az üzleti kommunikációs és tárgyalási technikák hatékony alkalmazása.
 • A képzés során kialakul és fejlődik a résztvevő vállalkozói attitűdje, digitális kompetenciája, kommunikációs precizitása, önállósága, változó környezetben való döntéshozatali képessége körültekintő és lehetőségfelismerő képessége, kreativitása, kritikai és kreatív gondolkodása.
 1. Alapfok (25.000 Ft)
 2. Középfok (50.000 Ft)
 3. Mesterfok (100.000 Ft)

Az egyes képzések az órarendben meghatározott időpontokban zajlanak. Az órarendeket az alábbi linkre kattintva éri el: https://magyarvallalkozoiakademia.hu/letoltheto-dokumentumok/

Időpont és helyszín: A vizsgára a képzést követően várhatóan két héttel kerül sor online formában, erről a hallgatók a MOODLE oktatási felületen részletes tájékoztatást kapnak. 

Tananyagok elérése: A képzés online oktatási felületén (Moodle) minden szükséges tananyag, segédanyag és információ elérhető a képzés ideje alatt.

Gyakorló kérdésbank használata: A vizsga előtt 2 munkanappal megnyílik a MOODLE-ben az ún. Gyakorló kérdésbank, mely 3 órás intervallumban segíti a felkészülést

A Moodle lehetővé teszi oktatási anyagok létrehozását és megosztását, online tanfolyamok indítását, tanulási tartalmak kezelését, és lehetőséget ad az online tanulás és oktatás szervezésére. Az iskolák, egyetemek és más oktatási intézmények gyakran használják ezt a platformot, hogy támogassák a távoktatást és az online tanulást. 

Ebbe a rendszerbe belépve érhetik el a résztvevők:

 • a képzés során elhangzott előadások prezentációit
 • az előadásokhoz tartozó tematikákat, segédanyagokat, tananyagokat
 • a gyakorló kérdésbankot
 • a vizsgát és pótvizsgát
 • hasznos információkat a képzéshez kapcsolódóan

A Moodle a https://akademiak-moodle.hu/login/index.php webcímen érhető el. Belépéshez a rendszer automatikusan és egyénre szabottan generálja a belépési adatokat, amelyről a kurzus résztvevőinek automatizált e-mailt küld. Amennyiben az e-mail nem érkezik meg a jelentkezési eljárásban megadott e-mail címére a képzés előtt 3 munkanappal, azt feltétlenül jelezze az info@magyarvallalkozoiakademia.hu címen.

Felhasználónév/Azonosító: a jelentkezési eljárásban megadott e-mail cím.  

Jelszó: amennyiben korábbról nem rendelkezett Akadémiák Moodle eléréssel, akkor az induló jelszavát a rendszer automatikusan generálja és e-mailben elküldi, majd végleges jelszavát Ön tudja megadni az ’Új jelszó’ menüpontnál.

A vizsga előtt 2 munkanappal megnyílik a MOODLE-ben az ún. Gyakorló kérdésbank, mely 3 órás intervallumban segíti a felkészülést. A gyakorlás végén a rendszer megjeleníti az elért eredményt. Ez segítséget nyújt a felkészültség mérésében. Azonban a rendszer nem jeleníti meg, hogy mely válaszok hibásak vagy helyesek. A kérdésbank több mint 100 kérdést tartalmaz, mindegyik kérdés valamelyik előadáshoz köthető. A vizsganapon a rendszer 50 kérdéses vizsgafeladatsort generál ezekből a kérdésekből.

Amennyiben a vizsgaidőpont a hallgató részére nem megfelelő, biztosítunk egy pótvizsgadátumot. Ha a pótvizsga dátuma sem megfelelő, sajnos további lehetőséget nem tudunk biztosítani a vizsgára, ez esetben szükséges újra elvégezni a kurzust.

Amennyiben a vizsga eredménye sikertelen lesz, úgy egy alkalommal lehetőséget biztosítunk pótvizsgára. Ha a pótvizsga is sikertelen eredménnyel zárul, szükséges újra megismételni a kurzust.

A pontszámok értékelése a következők szerint történik:

 • 90% – 100%: Kiváló
 • 80% – 89%: Jó
 • 70 – 79%: Közepes
 • 60% – 69%: Elégséges
 • 0% – 59%: Nem felelt meg

Képzésünkre az alábbi linkre kattintva tud jelentkezni:

Jelentkezés: https://magyarvallalkozoiakademia.hu/penztar/

A képzés díja minden felmerülő költséget tartalmaz, beleértve az oktatás, a vizsga és a pótvizsga díját is.

Azok a jelentkezők, akik korábban elvégezték a Magyar Politikai Akadémia bármely kurzusát, 50% kedvezményben részesülhetnek.

A képzés helyszíne: 1101 Budapest, Expo tér 5-7. Docler Irodaház

Megengedett hiányzás: a képzési órák 20 %-a.

Sikeres vizsgázóknak – Kérdezd Gattyán Györgyöt workshopot indít a Magyar Vállalkozói Akadémia. Ennek időpontja várhatóan 2024 elején lesz, a pontos időpontról hamarosan tájékoztatjuk kedves hallgatóinkat. Fontos, hogy a workshopon csak azon hallgatók vehetnek részt, akik legalább az alapképzésünkön részt vettek és sikeres vizsgát tettek. Illetve szintén fontos információ, hogy a workshop nem összekeverendő a Startup inkubátor- és a magvető programunkkal!

Gattyán György és Dr. Huszár Viktor a „Legnagyobb Vállakozás” keretein belül szeretné meghallgatni mindazokat, akik sikeresen elvégezték a Magyar Vállalkozói Akadémia közép- vagy mesterfokát. A Magyar Vállalkozói Akadémiára az alábbi linken tud jelentkezni:

https://magyarvallalkozoiakademia.hu/jelentkezes/mva-alapfoku-kepzes/

A Legnagyobb Vállalkozás programjáról pedig az alábbi linken tájékozódhat:

https://aleg.hu/

Az inkubátor programban részt vevő startupok mentorálást és támogatást kapnak tapasztalt vállalkozóktól és iparági szakértőktől. A mentorok útmutatást adhatnak a startup különböző aspektusaihoz, például a termékfejlesztéshez, a marketinghez, az adománygyűjtéshez és a csapatépítéshez. Az MVA minimum középfokú kurzusának sikeres elvégzését követően van lehetőség az inkubátor programra jelentkezni.

Magvető befektetési program: 

A magvető finanszírozás a kezdeti tőkefinanszírozási szakaszt jelenti. A startupok többkörös finanszírozási körének célja, hogy a vállalatot fokozatosan teljesen működőképes üzletté építsék fel. Startup finanszírozás nélkül a startupok túlnyomó többsége nem jut el a tervezett célig, mivel a legtöbb gyorsan növekvő vállalat olyan időszakon megy keresztül, amely során tőkét kell elégetnie a növekedés fellendítése érdekében, mielőtt az nyereségessé válna. A Magvető Befeketítési Programba való csatlakozás gyakran jó lehetőség egy startup számára, mivel a tőke lehetővé teszi az induló vállalkozások számára, hogy éljenek és növekedjenek. A finanszírozás elősegíti a kulcsfontosságú alkalmazottak felvételét, mint például a PR-ral, marketinggel vagy értékesítéssel foglalkozó szakemberekét. A technológiai iparban és annak megfelelő ágazataiban működő startupok többsége általában ezt az utat követi vállalkozása fejlesztése érdekében. Mivel a magvető szakaszban lévő startupok nem rendelkeznek túl sok értékesítési adattal vagy múlttal, a becsült növekedési pályát és a meglévő eredményeket, a menedzsmentet, a piaci részesedést és a kockázatokat figyelembe kell venni. A befektetők és a startup közötti üzlet kölcsönösen előnyös.

A Magvető Befektetési Programok alapja, hogy korai fázisú finanszírozást nyújtanak a startupoknak a vállalatban való részesedésért cserébe. A folyamat jellemzően több szakaszból áll, a jelentkezéstől a befektetésen át a támogatásig. Az alábbiakban egy általános áttekintést adunk arról, hogyan működnek a Magvető Befektetési Programok:

 • Jelentkezés: A Magvető Befektetési Programban való részvétel iránt érdeklődő startupok általában egy online platformon keresztül, vagy üzleti terv vagy pitch deck benyújtásával jelentkeznek. A jelentkezési folyamat tartalmazhat kérdéseket a startup üzleti modelljéről, célpiacáról, csapatáról és pénzügyi előrejelzéseiről.
 • Értékelés: A pályázat benyújtását követően a Magvető Befektetési Program csapata értékeli azt. A csapat átnézheti a pályázatot, interjúkat készíthet az alapítókkal, és átvilágítást végezhet, hogy felmérje az induló vállalkozás sikerességének lehetőségét.
 • Befektetés: Ha az induló vállalkozás kiválasztásra kerül, a Magvető Befektetési Program csapata finanszírozási csomagot ajánl fel a vállalkozásban való részesedésért cserébe. A finanszírozás történhet közvetlen befektetés formájában vagy egy nagyobb finanszírozási kör részeként.
 • Támogatás: A finanszírozás mellett a Magvető Befektetési Programok más forrásokat és támogatást is biztosíthatnak a startupoknak, például mentorálást, kapcsolatépítési lehetőségeket, valamint irodahelyiséghez vagy más létesítményekhez való hozzáférést.
 • Növekedés: A Magvető Befektetési Program támogatásával az induló vállalkozások a finanszírozást és az erőforrásokat vállalkozásuk növekedésére használhatják fel. Ez magába foglalhatja termékük vagy szolgáltatásuk fejlesztését, alkalmazottak felvételét és ügyfélkörük bővítését.
 • Kilépés: A magvető befektetők általában néhány éven belül várják befektetésük megtérülését. Amint a startup elér egy adott növekedési szintet, egy nagyobb vállalat felvásárolhatja, tőzsdére léphet tőzsdei bevezetés (IPO) útján, vagy kivásárolhatja a befektetők tőkerészesedését.

Összességében a Magvető Befektetési Programok biztosíthatják a korai szakaszban lévő startupok számára a szükséges finanszírozást és támogatást, hogy elindulhassanak és növekedhessenek. A Magvető Befektetési Programok mentorálás és egyéb erőforrások felajánlásával segíthetik a startupokat ötleteik fejlesztésében és a jövőbeli sikerek megalapozásában.

A startup inkubátor egy olyan együttműködési program, amelynek célja, hogy segítse az új startupok sikerét. Az inkubátorok segítenek a vállalkozóknak megoldani néhány, a startupok működtetésével általában együtt járó problémát azáltal, hogy munkaterületet, finanszírozást, mentorálást és képzést biztosítanak. A startup inkubátorok kizárólagos célja, hogy segítsék a vállalkozókat vállalkozásuk fejlesztésében.

A sikeres üzleti inkubátor modell tükrözi a helyi vállalkozói közösség igényeit. Gyakran széles körben végzett felmérések eredménye, hogy pontosan meghatározzák a piaci lehetőségeket, a közösség kulcsfontosságú érdekelt feleinek igényeit, majd a szolgáltatásokat. Ezeket a felméréseket ezt követően megvalósíthatósági tanulmány követi.

Oszd meg másokkal is!