Tisztelt Érdeklődő!

A Magyar Vállalkozói Akadémia további képzéseit átmenetileg felfüggesztjük.

Úgy gondoljuk, hogy bár hiánypótló a kezdeményezésünk, de az ország jelenlegi pénzügyi, gazdasági helyzetét látva, minimális esély van arra, hogy egy kezdő vállalkozó a törvényeket betartva, önerőből az urambátyám viszony mellőzésével sikerre vigye innovációját.

Ezen felismerés arra kényszerít minket, hogy a Vállalkozói Akadémiát határozatlan időre becsukjuk. További jelentkezést nem tudunk elfogadni, eddigi tanítványainknak pedig sok sikert kívánunk álmaik megvalósításához!

Köszönjük megértését!

Tanáraink

Dr. Huszár Viktor Dénes

MVA_TANAROK_800x800_HUSZAR

Közgazdász, biztonság- és védelempolitikai szakértő, nemzetközi előadó, a teqball sportág műszaki ötletgazdája vagyok. Társaimmal együtt kétszeres Red Dot Design díjas, IF Design díjas, Magyar Formatervezési és Design Management különdíjas alkotó, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának 2018-as Innovációs díjasa, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2020. évi Ipari Innovációs Díjazottja vagyok. Mindezek mellett a Megoldás Mozgalom Elnöke is vagyok.

Hiszek abban, hogy Magyarország újra Európa, de akár az egész világ egyik modern, innovatív, az elért sikereire büszke, gazdaságilag stabil, pénzügyileg független nemzete lesz.

dr. Tóth Máté

MVA_TANAROK_800x800_TOTH

(dr.) Tóth Máté vagyok, leginkább a Tibi atya-brand egyik alapítójaként ismernek. A fiktív Tibi atya karakterre épülő közösségi média profil 2012. decemberében készült, mára több, mint 1 millió követővel rendelkezik. Az online népszerűségnek köszönhetően Tibi atya márkává nőtte ki magát.  Az elmúlt években számos egyéb projektben is közreműködtem. Orvosi egyetemet végeztem, azonban a szakmában nem helyezkedtem el, inkább marketing és vendéglátás területén vállalkozóként élem a mindennapjaimat. Nem vagyok motivációs tréner, se coach, se influencer. Viszont az utóbbi időben elég nagy hangsúlyt kapott az életemben a fiatalok edukálása, rendszeresen adok elő a közösségi média tudatos használatáról és a vállalkozói életről.

Tóth Mihály

MVA_TANAROK_800x800_TMIHALY

43 éves közgazdász-marketing szakember és lelkész, és az Ökumenikus Egyház vezetője vagyok. Pályám során többek között a WestEnd City Center marketing osztályán dolgoztam, majd saját vállalkozásokat alapítottam és fejlesztettem, köztük a „retail radio” eladáshelyi rádiót és a KERKOM delegált marketinget. Büszke vagyok arra, hogy a KERKOM-nál számos fiatal tehetség kezdte el a pályáját, akik ma már jelentős szerepet töltenek be a marketing világában.
Az Ökumenikus Egyházat azért hoztam létre, hogy választ találjak saját szakmai életem értelmére, miután megszülettek a lányaim. Az egyház a magyar társadalmi és vallási környezetbe illeszkedve új értékeket és nézőpontokat hozott be. Az egyházi munka során újra összekapcsolódott a szakmai és személyes szenvedélyem, ami lehetővé tette számomra, hogy segítsek másoknak életük értelmének megtalálásában.

Poteczki Imre

MVA_TANAROK_800x800_POTECZKY

A SAXOO LONDON társtulajdonosa, a Saxoo International Kft. ügyvezetője vagyok. Közel 30 éve építem és vezetem saját, divatruházattal foglalkozó vállalkozásaimat. A terméktervezéstől a gyártáson keresztül a vásárlók közvetlen kiszolgálásáig terjed a tevékenységünk, így rengeteg külföldi és belföldi tapasztalattal rendelkezem. A kezdetektől fogva szem előtt tartottuk a közízlés javítását és a minőség előtérbe helyezését és mindig innovatív megoldásokra törekedtünk. A Saxoo London férfi ruházati márka sikertörténete 1997-ben indult mikor rövid idő alatt, a különleges és egyedi kollekcióival meghódította mind a magyarországi mind pedig az európai vásárlókat. Közel az összes budapesti, valamint minden vidéki nagyváros bevásárlóközpontjában jelen vannak a márka stílusos és impozáns üzletei, amelyek mellett számos multibrand bolt is árusítja a Saxoo London márkajelzésű termékeket. A dinamikus növekedésnek köszönhetően jelenleg több mint 40 üzlet várja a megjelenésükre igényes vásárlókat.

Vízy András

MVA_TANAROK_800x800_VIZY

23 év tapasztalattal rendelkezem a magyar nyomtatott és elektronikus médiában. Kezdetben szerkesztőként, majd műsorvezetőként. Az utóbb 14 évben kommunikációs tanácsadóként és szóvivőként cégeket, valamint magánszemélyeket készítettem fel médiaszereplésre, a médiában való megjelenésre. Az újdonságokra nyitott, innovatív szemléletű, együttműködő, és kiváló szervezőkészséggel rendelkező szakember vagyok. Hitvallásom: a megoldás-orientált tanácsadási folyamatban hiszek, ezt képviselem. Eszközöm, a tudatos beszélgetésvezetés. A folyamat célja, hogy az ügyfél A-ból eljusson B-be, ahova jutni szeretne. Az ügyfél megerősítése a cél. Hiszem, hogy magában hordozza a problémája megoldásához szükséges minden információt. Mindent megteszek annak érdekében, hogy az ügyfelemet kitűzött céljához közelebb vigyem.

Heller Gábor

MVA_TANAROK_800x800_HELLER

Forgatókönyvíró, vállakozó, a 2010-ben indított Bónusz Brigád közösségi vásárló portál társalapítója vagyok. 20 évig éltem New Yorkban, ahol a reklámszakmában dolgoztam, többek között a Young & Rubicam globális reklámügynökség központjában art directorként. 2000-ben tértem vissza Magyarországra.

2000 és 2010 között az RTL Klub Esti Showder Fábry Sándorral című műsorának kreatív konzultánsa voltam. Forgatókönyvíróként, és film- és TV producerként több produkcióban is dolgoztam, ezek közül a legismertebb a Csak szex és más semmi című film.

2022-ben indítottam el az Igaz történetek című történetmesélő podcastot, aminek szerkesztő-házigazdája vagyok.

Vendégelőadóink

Khalaf Ahmad al-Habtoor

MVA_TANAROK_800x800_KHALAF

Khalaf Ahmad al-Habtoor 1970 májusában szerény anyagi eszközökkel elindította saját vállalkozását, az Al-Habtoor Engineering Enterprisest. Mára a nemzetközileg is elismert Al-Habtoor Group elnöke lett, de tagja volt az Egyesült Arab Emírségek Szövetségi Nemzeti Tanácsának és a Dubai Kereskedelmi és Iparkamara igazgatótanácsának is. Cégcsoportja luxusszállodákat üzemeltet az Egyesült Arab Emírségekben, Libanonban és Magyarországon, emellett ingatlanfejlesztéssel és -forgalmazással, autókereskedéssel és -kölcsönzéssel, oktatással és magazinkiadással is foglalkozik.

Bojár Gábor

MVA_TANAROK_800x800_BOJAR

Magyar vállalkozó, a Graphisoft CAD-szoftverfejlesztő cég és a budapesti AIT (Aquincum Institute of Technology) magánegyetem alapítója, végzettségemet tekintve fizikus vagyok. 2005-ig tagja voltam a Soros Alapítvány Kuratóriumának, 2008-ig a Richter Gedeon Rt. Igazgatóságának. 2012. évtől az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) irányító testületének tagja vagyok.

A Graphisoft GMK szoftverfejlesztő cég fő terméke az ArchiCAD. 2016-ra világszerte 80 országban több mint 200.000 felhasználóval rendelkezett. Az ArchiCAD nagy eredménye az volt, hogy Kelet-Európában akkor elérhető kis teljesítményű asztali számítógépeken tett lehetővé olyan feladatokat, amire a nyugati versenytársak komoly számítási kapacitást is igénybe vehettek. Az óbudai telephelyen, a Graphisoft Parkban mára más technológiai cégek, például a Microsoft, az Apple, az SAP, a Servier, és az AMRI magyar fejlesztőrészlegei is megjelentek, így a telephely gazdaságilag jelentős IT ipari parkká fejlődött.

Havas Henrik

Havas Henrik- Fotó_MVA

Havas Henrik vagyok (születtem: Rokobauer Henrik, Újpest, 1949. június 25.) Táncsics Mihály-díjas magyar újságíró, műsorvezető, címzetes államtitkár, címzetes egyetemi docens, önkormányzati képviselő és a Budapest Média Intézet alapítója.

Az előzőeknek nincs különösebb jelentősége, egész életemben a saját fejem után mentem. Ez azért jó, mert a sikereimért nem kellett hálásnak lennem, a kudarcaimért nem hibáztathattam senkit.

Megjegyzés: Be kell vallanom, hogy eredeti gondolatom soha nem volt, de abban zseniális vagyok, hogy mások véleményét, elképzeléseit hogyan tudom hasznosítani.

Gattyán György

MVA_TANAROK_800x800_GATTYAN

Gattyán György magyar üzletember és vállalkozó, széles körben elismert innovatív gondolkodásáról, stratégiai víziójáról és sikeres vállalkozásairól. A 2001-ben alapított Docler Holding változatos portfólióval rendelkezik. A vállalat számos szolgáltatást kínál, például online streaminget, video hostingot és e-kereskedelmet. Gattyán vezetése alatt a Docler Holding jelentős növekedést és terjeszkedést ért el, világszerte több mint 1000 alkalmazottat foglalkoztat, és több országban, köztük Magyarországon, Luxemburgban és az Egyesült Államokban is rendelkezik irodákkal. A vállalat számos díjat és elismerést kapott üzleti sikereiért és innovációjáért, György producerként és több jótékonysági szervezet támogatójaként is ismert. Vállalkozói tevékenysége mellett a Gattyán Alapítványon keresztül számos jótékonysági ügyet és kezdeményezést támogat.

Oszd meg másokkal is!